Hyperice regeneracija mišic!

Za hitro regeneracijo in osvežitev mišic >

 
 
 

Košarica

 

0

Košarica je prazna.

 
 

Zamar Therapy ZT Clinic

Zamar Therapy ZT Clinic
 
 

Zamar Therapy ZT Clinic

Popolna rešitev za rehabilitacijske centre in bolnišnice: brez ledu, nastavljiva temperatura

CELOTEN OPIS

Proizvajalec: Zamar

Zamar
 

Stanje zaloge: na voljo

 
 
 

Zamar uporabljajo tudi v spodnjih zvezah s katerimi ponosno sodelujemo: 

 nzs kzs
rzs ozs

 Tehnični podatki

  • aplikacija: hladilno/grelna terapija
  • temperaturni razpon: -5°C / +45°C
  • zaslon: na dotik 10,4" TFT
  • manšete: do štiri simultano
  • prenosna: da
  • dimenzije: L x W x H: 365 x 550 x 925
  • teža: 54 kg

Primerna za rehabilitacijske centre, bolnišnice in klinike, saj omogoča obravnavo dveh pacientov hkrati.

Specifikacije

  • hladilna terapija: -5° C / grelna +45°C
  • možnost hkratne uporabe 4 manšet
  • toplotni šok: od  0° do 40°C v 60 sekundah
  • 10,4" kontrolna enota z zaslonom na dotik
  • nastavljiv čas, temperatura in pritisk
    hladilna tekočina ne vsebuje strupenih snovi
    alarm pri nastavitvi časa in temperature
  • prnosna: da 
  • hladilna tekočina ne vsebuje strupenih snovi
  • alarm pri nastavitvi časa in temperature

Dinamično upravljanje temperature

Prednosti ZAMAR terapije

Zamar terapija znatno skrajša čas okrevanja po poškodbi ali operaciji. Zamar terapija je preprosta in neinvazivna, neagresivna terapevtska metoda.

  Krioterapija je v akutni fazi travme, kot je prikazano z uporabo R.I.C.E. protokolov, bistvenega pomena. Termo-krio-kinetika - kombinacija toplega in hladnega v podakutni fazi omogoča        hitrejše zmanjšanje edema in povečanje prožnosti.

  Ciljna obravnava: vsak del telesa je natančno tretiran s pomočjo anatomskih manšet.

Stalna temperatura - temperaturo lahko nastavite od -5 ° C do + 45 ° C z izmeničnimi hladnimi in toplimi cikli. Funkcija kompresije/masaže - nastavitev notranjega tlaka v termo manšeti in limfna masaža na tretiranem delu. Možnost programiranja ciklov - zahvaljujoč zaslonu na dotik je mogoče hitro izbrati prednastavljene cikle za različne tretmaje in ustvariti svoje lastne protokole, tudi z uporabo USB. 

Krajši čas regeneracije vse do 60%

Izraz "krioterapija" se pogosto razume kot uporaba hladu za namene zdravljenja: pravzaprav je hlad zaradi svojih analgetičnih in protivnetnih lastnosti zmožen anestezirati bolečo mišico ali sklep za določen čas.

       

 Uporaba krioterapije po poškodbi zmanjšuje posledice, ki so posledica vnetja ali raztrganine mišičnih vlaken, zlasti pri akutnih poškodbah mišično-skeletnega sistema.   Biološke  spremembe, ki jih spodbuja krioterapija vodijo do terapevtskih učinkov:

 

• Antiflogistični učinek: celični metabolizem se upočasni in s tem se zmanjšata proizvodnja in sproščanje vnetnih kemičnih mediatorjev.

• Antieedematozni učinek: krioterapija je splošno znana za zdravljenje edemov, zlasti po poškodbah. Ta antieedematozni učinek je povezan z antiflogističnim delovanjem in vazokonstrikcijo, ki zmanjšuje ekstravazacijo krvi v tkivih.
• Antalgični učinek: zaznavanje bolečine se zmanjša, ker hlad ovira živčne končiče, upočasni živčno prevodnost algogenih impulzov in omeji lokalne vnetne pojave.
• Mišični relaksantni učinek: krioterapija, zmanjšuje mišični tonus in spastičnost. Za dosego teh rezultatov morajo biti seje krioterapije dovolj dolge; V nasprotnem primeru, ko so aplikacije prekratke, delujejo na nociceptorje, ki povzročajo refleksno varovanje mišic.

Toplota povečuje elastičnost tkiva. Ta rezultat je jasno viden na sklepnih kapsulah, kitah in mišicah v strukturah, kjer je močna prisotnost kolagenskih vlaken. Znano je tudi, da je toplota sposobna katalizirati vse biokemijske reakcije telesa in znatno povečati količino kisika in hranilnih snovi v tkivih. Zdravljenje se uporablja v različnih situacijah, ob upoštevanju, da je bilo uporabljeno za poškodbe, ko se akutna faza konča.

Uporaba toplote je koristna v primeru edemov, ki jih povzroči venski ali limfni statis. Ta vrsta zdravljenja je tako primerna za izboljšanje in pospešitev celjenja tkiv v primerih kontuzije mišic, tetiv in ligamentov, bursitisa, raztrganin. Uporaba toplote omogoča tudi zamnjašnje krčev, ki jih povzroča mišična utrujenost, saj pomaga znebiti se mlečne kisline, ki se nabira v mišici.

Učinki termoterapije

• Hemodinamični učinek: toplota poveča pretok krvi, kar pomaga odstraniti odpadke, ki se nabirajo v tkivih, s čimer se poveča oksigenacija in boljši vnos hranil.
• Presnovni učinek: zaradi toplote so biokemične reakcije telesa hitrejše
• Analgetični in sproščujoči učinek na mišice: toplota zmanjša aktivnost kroničnih perifernih receptorjev za bolečino

• Povečanje viskoelastičnih lastnosti tkiva: toplota poveča elastičnost tkiva

MItja Gasparini redno uporablja Zamar Clinic za hitrejšo regeneracijo.

mitja gasparini

Želite dodatne informacije o artiklu? Kontaktirajte nas ali pokličite 041/988-917 in v najkrajšem času vam bomo odgovorili na vaša vprašanja.

zamar bitalonci rzs
ozs  
 

Mnenja

Izdelek priporoča

  • HOKEJSKA ZVEZA SLOVENIJE

    V veliko pomoč so jim bile naprave Normatec, Sixtus in Hyperice, ki jih je posodilo podjetje Fizian.si.
    Preberi več Poglej vse
     
  • NK Mura

    Pri NK Mura so posodobili svoj terapevtski oddelek s sodobnimi aparati za fizioterapijo. Izbrali so medicinski laser Summus P4, tecar aparat TCR150 Sixtus Italia, udarne valove EMS Dolorclast, hladilno grelno terapijo Zamar in terapevtske mize Italijanskega proizvajalca Chinesport.
    Preberi več Poglej vse
     
  • RK Trimo Trebnje

    "Sodelovanje s podjetjem Fizian nam prinaša boljše pogoje pri regeneraciji in rehabilitaciji igralcev. Veseli nas, da so nas prepoznali kot novega poslovnega partnerja, obenem pa verjamem, da lahko skupaj ustvarimo dobro zgodbo."

    Preberi več Poglej vse
     
 
 
 
 
 
 
PRIJAVITE SE NA NAŠE

E-NOVICE

Želite spremljati najnovejše akcije in novice ter slediti zanimivim in koristnim namigom? Potem se naročite na e-novice Fizian.

 
    1. Fizian d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
SLEDITE NAM NA

SOCIALNIH OMREŽJIH

FB IG YT
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.